KAKO RAŠČISTITI SVOJ FACEBOOK NEWS FEED

Ukoliko vas svakodnevno zatrpavaju i nerviraju naslovi, osobe i tekstovi koje vam facebook “servira” na stranici s vijestima (tzv. News Feed), krajnje je vrijeme da naučite kako raščistiti svoj facebook News Feed od neželjenog sadržaja.

Mentalne hrpe dolaze u obliku prekomjerne količine svih mogućih informacija i zahtijevaju vašu pažnju i kontrolu baš kao i sve ostale hrpe s kojima se svakodnevno susrećete (odjeća, papiri, obaveze). Srećom, sistem kontrole jednak je za svaku hrpu u našim životima i svodi se na vrlo jednostavan princip – eliminirati ono što je nepoželjno. Drugim riječima, reći NE i konzumirati sadržaj koji nas zanima, a ne onaj koji nas opterećuje i oduzima vrijeme i energiju.

Kako raščistiti svoj facebook News Feed

Tako da prestanete “slijediti” osobe i stranice čiji vas sadržaj ne zanima i time automatski onemogućite da njihov sadržaj završava svakodnevno pred vašim očima. Nakon toga preostaje samo da odredite redoslijed prikazivanja onoga što želite dobivati u vijesti tj. da označite one osobe i stranice čije vijesti želite pročitati prve (tzv. opcija “see first” ili vidi prvo)

Evo kako ćete to podesiti korak po korak:

  1. Kliknite na izbornik (donji desni kut na mobitelu ili gornji desni kut na računalu)

2. Odaberite Settings

3. Odaberite News Feed Preferences

4. Odaberite Unfollow people to hide their posts

5. Kliknite na one profilne fotografije čiji sadržaj želite prestati pratiti i kad ste gotovi kliknite na riječ Done u gornjem desnom kutu

6. Vraćeni ste u isti izbornik i sada odaberite prvu opciju

7. Kliknite na one profilne fotografije čiji sadržaj želite vidjeti među prvim vijestima svakoga dana

I to je to! Čestitam! Raščistili ste svoj društveni “ormar” i rasporedili sadržaj po namjeni i važnosti. Uživajte u svom online sadržaju, ali samo ako su ostale stvari u danu pod kontrolom. ?